SAMIR kysané zelí

19.7.2013

Vítězná kategorieOvoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě
VýrobceSAMIR KYSANÉ ZELÍ s.r.o.
RegionLiberecký kraj
Rok vyhlášení2013

Bílé hlávkové zelí je vypěstované v Bohušovicích nad Ohří a zpracováno v Brništi u České Lípy. Kysané zelí je vyráběno tradiční metodou nakládání za použití soli a kmínu, při kterém proběhne důležité mléčnékvašení. Tím se docílí zachování nutričně cenných látek, především vitamínu C a je docíleno charakteristické kyselé chuti.

Výrobce

Společnost SAMIR KYSANÉ ZELÍ s. r. o. byla založena v roce 2000 a dala si za cíl vyrábět kysané zelí, které bude svojí chutí co nejvíce podobné domácí výrobě a zároveň se bude zpracovávat výhradně z českých surovin. Hlávkové zelí se pěstuje v Bohušovicích nad Ohří v systému Integrované produkce zeleniny (IPZ), což je produkce zeleniny vysoké kvality, která dává přednost ekologicky přijatelným metodám a minimalizuje nežádoucí vstupy agrochemikálií s nežádoucími vedlejšími účinky.

Kontakt

SAMIR KYSANÉ ZELÍ s.r.o.
Adresa WWW: www.kysanezeli.cz
E-mailová adresa: samir@kysanezeli.cz
Telefon: 487 850 107
Provozovna Brniště
Autor: Vladimíra Pachlová

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

02.05.
Počasí na den 02.05.
12°C / 22°C

03.05.
Počasí na den 03.05.
13°C / 20°C

04.05.
Počasí na den 04.05.
10°C / 19°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A