Kontaminace vepřového masa Streptococcus suis

28.9.2005

Podle expertů dochází ke kontaminaci masa s největší pravděpodobností při mechanickém působení (řezání, drhnutí) na kůži. Riziko onemocnění z kontaminovaného masa pravděpodobně nehrozí, pokud je vepřové maso dostatečně tepelně opracováno (teplotou nad 70 °C ve všech částech výrobku). WHO doporučuje postupovat při porážce i při přípravě potravin podle zásad správné hygienické praxe. Tím dojde i k eliminaci onemocnění způsobeného Streptococcus suis.

 

Doporučení WHO

 

www.leatherheadfood.com (19. 9. 2005)

Zdroj: AgroNavigator
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Novinky

23. -25. 8. 2024 - Kurz pro začínající včelaře

16.7.2024

Pobytový kurz: Termín 23. -25. srpna 2024 (pobytový Pá-Ne), Místo konání Penzion Svět pod Ještědem - Hoření paseky a Včelí Farma Smržov

» více

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

18.07.
Počasí na den 18.07.
18°C / 30°C

19.07.
Počasí na den 19.07.
18°C / 31°C

20.07.
Počasí na den 20.07.
18°C / 31°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A