Kontaminace vepřového masa Streptococcus suis

28.9.2005

Podle expertů dochází ke kontaminaci masa s největší pravděpodobností při mechanickém působení (řezání, drhnutí) na kůži. Riziko onemocnění z kontaminovaného masa pravděpodobně nehrozí, pokud je vepřové maso dostatečně tepelně opracováno (teplotou nad 70 °C ve všech částech výrobku). WHO doporučuje postupovat při porážce i při přípravě potravin podle zásad správné hygienické praxe. Tím dojde i k eliminaci onemocnění způsobeného Streptococcus suis.

 

Doporučení WHO

 

www.leatherheadfood.com (19. 9. 2005)

Zdroj: AgroNavigator
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Novinky

1. července startuje příjem žádostí o kotlíkové dotace pro nízkopříjmové domácnosti v Libereckém kraji

30.6.2022

V pátek 1. července v 9 hodin spouští Liberecký kraj příjem žádostí do programu Kotlíkové dotace v Libereckém kraji

» více

3.9.2022 Krajské Dožínky 2022

28.6.2022

Pozvánka na Krajské Dožínky 2022

» více

Nedostupnost stránek eAGRI - resortní portál Ministerstva zemědělství a stránka Portálu farmáře

23.6.2022

Vážení uživatelé, v období od 1. 7. od 16:00 hod 10. 7. 2022 dojde k plánované generální odstávce systémů

» více

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

05.07.
Počasí na den 05.07.
12°C / 25°C

06.07.
Počasí na den 06.07.
12°C / 24°C

07.07.
Počasí na den 07.07.
11°C / 23°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A