Kontaminace vepřového masa Streptococcus suis

28.9.2005

Podle expertů dochází ke kontaminaci masa s největší pravděpodobností při mechanickém působení (řezání, drhnutí) na kůži. Riziko onemocnění z kontaminovaného masa pravděpodobně nehrozí, pokud je vepřové maso dostatečně tepelně opracováno (teplotou nad 70 °C ve všech částech výrobku). WHO doporučuje postupovat při porážce i při přípravě potravin podle zásad správné hygienické praxe. Tím dojde i k eliminaci onemocnění způsobeného Streptococcus suis.

 

Doporučení WHO

 

www.leatherheadfood.com (19. 9. 2005)

Zdroj: AgroNavigator
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

22.04.
Počasí na den 22.04.
0°C / 7°C

23.04.
Počasí na den 23.04.
2°C / 8°C

24.04.
Počasí na den 24.04.
1°C / 7°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A