Kontaminace vepřového masa Streptococcus suis

28.9.2005

Podle expertů dochází ke kontaminaci masa s největší pravděpodobností při mechanickém působení (řezání, drhnutí) na kůži. Riziko onemocnění z kontaminovaného masa pravděpodobně nehrozí, pokud je vepřové maso dostatečně tepelně opracováno (teplotou nad 70 °C ve všech částech výrobku). WHO doporučuje postupovat při porážce i při přípravě potravin podle zásad správné hygienické praxe. Tím dojde i k eliminaci onemocnění způsobeného Streptococcus suis.

 

Doporučení WHO

 

www.leatherheadfood.com (19. 9. 2005)

Zdroj: AgroNavigator
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Novinky

15. 10. 2024 - webinář na téma „Informační podpora pro zemědělce v rámci implementace směrnice Rady 91/676/EEC (nitrátová směrnice) v České republice“

2.10.2024

Ústav zemědělské ekonomiky a informací ve spolupráci s MZe a VÚRV pořádá dne 15. 10. 2024 webinář na téma „Informační podpora pro zemědělce v rámci implementace směrnice Rady 91/676/EEC (nitrátová směrnice) v České republice“.

» více

16. 10. - 17. 10. 2024 - Jizerský dřevorubec 2024

2.10.2024

Mezinárodní soutěž žáků lesnických škol v práci s motorovou pilou bude 16. a 17. října bojovat v městském parku ve Frýdlantu o nejlepší umístění v soutěži Jizerský dřevorubec.

» více

26. 10. 2024 - Oblastní výstava králíků,holubů a drůbeže s expozicí Klubu chovatelů králíků – českého strakáče

2.10.2024

ZO ČSCH Česká Lípa pořádá dne 26. 10. 2024 od 8:00 do 15:00 v chovatelské hale ve Staré Lípě oblastní a okresní soutěžní výstavu králíků,holubů a drůbeže

» více

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

21.10.
Počasí na den 21.10.
6°C / 15°C

22.10.
Počasí na den 22.10.
6°C / 16°C

23.10.
Počasí na den 23.10.
6°C / 13°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A