Kontaminace vepřového masa Streptococcus suis

28.9.2005

Podle expertů dochází ke kontaminaci masa s největší pravděpodobností při mechanickém působení (řezání, drhnutí) na kůži. Riziko onemocnění z kontaminovaného masa pravděpodobně nehrozí, pokud je vepřové maso dostatečně tepelně opracováno (teplotou nad 70 °C ve všech částech výrobku). WHO doporučuje postupovat při porážce i při přípravě potravin podle zásad správné hygienické praxe. Tím dojde i k eliminaci onemocnění způsobeného Streptococcus suis.

 

Doporučení WHO

 

www.leatherheadfood.com (19. 9. 2005)

Zdroj: AgroNavigator
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Novinky

28. 9. 2023 - XVIII. ročník Svatováclavský nákupní trh ovcí a koz

18.9.2023

Akce s doprovodným programem probíhá od 9:00 na kozí farmě v Pěnčíně u Jablonce nad Nisou.

» více

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

27.09.
Počasí na den 27.09.
10°C / 25°C

28.09.
Počasí na den 28.09.
11°C / 24°C

29.09.
Počasí na den 29.09.
12°C / 24°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A