Oceněné výrobky roku 2014 v Libereckém kraji
28.5.2014
Liberec, 28. května 2014 Celkem šest výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi z Libereckého kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2014. O tuto značku, která je zárukou místního regionálního původu, se letos ucházelo 56 produktů od 21 výrobců. O logo soutěžili v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení měly masné a pekařské výrobky.
Výrobky hodnotila osmičlenná komise tvořená zástupci Ministerstva zemědělství, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.
K udělení značky Regionální potravina Libereckého kraje 2014 navrhla hodnotitelská komise šest výrobků z následujících kategorií:
| 
 | Kategorie: | Oceněný výrobek a výrobce: | 
| 1. | Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas | Šunkový salám RETRO FOLDA s.r.o. | 
| 2. | Masné výrobky trvanlivé | Cena nebyla udělena | 
| 3. | Sýry včetně tvarohu | Cihlovka Tomáš Pelikán | 
| 4. | Mléčné výrobky ostatní | BIO kozí mléko pasterované Josef Pulíček | 
| 5. | Pekařské výrobky včetně těstovin | RACIO Trhadlo JVS Semilská pekárna s.r.o. | 
| 6. | Cukrářské výrobky včetně cukrovinek | Cena nebyla udělena | 
| 7. | Alkoholické a nealkoholické nápoje | BIO ovocná šťáva jablko s muchovníkem olšolistým Jan Verich | 
| 8. | Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě | Cena nebyla udělena | 
| 9. | Ostatní | Český med z Podještědí pastovaný Jiří Vomáčka | 
Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.
Soubory ke stažení
- 
                   Tisková zpráva ke stažení
                  (180.5 kB) Tisková zpráva ke stažení
                  (180.5 kB)
Regionální potravina

Projekt Ministerstva zemědělství
Krajské informační středisko

Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem
Novinky
Slintavka a kulhavka - aktuální informace
26.3.2025
Aktuální informace o vývoji nákazové situace v souvislosti se slintavkou a kulhavkou.
Počasí
29.10.
4°C / 10°C
30.10.
5°C / 13°C
31.10.
2°C / 14°C
 
Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A
 
        

