Omezení vstupu do národní přírodní památky Peklo u České Lípy v termínu 14. - 18. července 2014

11.7.2014

Lesy České republiky, s. p., letos pokračují v rozsáhlé rekonstrukci turistické stezky v údolí Robečského potoka u České Lípy v Libereckém kraji vedoucí lesním porostem v národní přírodní památce Peklo. V praxi to může znamenat určitá omezení přístupu do této turisty hojně navštěvované lokality.

V rámci rekonstrukce budou obnoveny dřevěné zpevněné chodníky. Generální opravy se dočkají i všechny lávky přes Robečský potok. A právě výměna dřevěných lávek je důvodem, proč bude turistická trasa údolím Robečského potoka v termínu od 14. do 18. července 2014 pro návštěvníky obtížně průchozí. Práce probíhají po menších etapách od loňského října a pokračovat budou letos do října. Předpokládané náklady na rekonstrukci přestavují částku ve výši cca 4 milionů korun.


Peklo u České Lípy je cca čtyři kilometry dlouhé romantické údolí Robečského potoka, v podstatě dlouhá rokle sevřená pískovcovými skalami, působící dojmem divoké přírody. V údolí Robečského potoka se výborně daří bledulím, které zde v jarních měsících rozkvétají a lákají k návštěvě.  Kromě jarních pohledů na kvetoucí bledule lze v létě využít pískový rybník na dolním konci rokle ke koupání. Peklo je národní přírodní památkou a chráněné jsou samozřejmě i všechny bledule, kterým se tu hojně daří.


Zbyněk Boublík, tiskový mluvčí Lesů ČR

Zdroj: LESY ČR
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Novinky

16.05.2024 - Zahájení výstavy "Klimatická změna a zemědělství pohledem místních aktérů"

6.5.2024

Výstava, jejíž vernisáž se uskuteční 16. května ve 14 hodin ve vestibulu Krajského úřadu Libereckého kraje. Potrvá do 30. května.

» více

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

08.05.
Počasí na den 08.05.
8°C / 16°C

09.05.
Počasí na den 09.05.
6°C / 18°C

10.05.
Počasí na den 10.05.
7°C / 19°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A