„Nákup regionálních potravin je výhra pro celé Česko

27.10.2014

Ministr Marian Jurečka: Spouštíme soutěž „České Vánoce“ na podporu kvalitních potravin. Zapojit se může každý

24.10.2014

Tisková zpráva – Ministerstvo zemědělství zahajuje informační kampaň na podporu prodeje kvalitních potravin. Její součástí je spotřebitelská soutěž „České Vánoce“ s množstvím hodnotných cen, včetně té hlavní – osobního automobilu. Kampaň se objeví v tisku, televizi i v rozhlase. Ministr Jurečka tak chce zvýšit povědomí široké veřejnosti o tradičních jakostních potravinách a upozornit na dobrou produkci zemědělců a výrobců.

TK k soutěži České Vánoce„Nákup regionálních potravin je výhra pro celé Česko – tak zní motto soutěže, kterou právě spouštíme a je to i klíčová myšlenka naší nové informační kampaně. Do vánoční soutěže, kterou chceme lidi upozornit na tradiční a kvalitní potraviny, se může zapojit každý. Zároveň je to také možnost, jak podpořit poctivou práci našich zemědělců a potravinářů. I vzhledem k současné mezinárodní situaci je to velice aktuální téma,“řekl ministr zemědělství Marian Jurečka.

Náklady na informační kampaň budou přibližně 60 milionů korun, z toho 30 milionů je určeno na původně plánovanou kampaň Regionální potravina a 30 milionů na spotřebitelskou soutěž „České Vánoce“ a její mediální podporu. Obě části kampaně se budou prolínat a vzájemně doplňovat.

Největším tahákem kampaně je hlavní výhra vánoční soutěže – automobil Škoda Rapid Spaceback. Ti, kteří se do hry zapojí, mohou získat také poukazy na odběr výrobků Budějovického Budvaru v hodnotě až 25 tisíc korun, dovolenou s plnou penzí na Farmě rodiny Němcovy v Netíně na Vysočině, ledničku nebo mrazák plné potravin, sadu spotřebičů pro zdravé vaření a na 50 000 dalších cen.

Pravidla soutěže:

Soutěžící nakoupí 30 libovolných výrobků označených logy Regionální potravina, Klasa, Chráněné zeměpisné označení, Chráněné označení původu, Zaručená tradiční specialita, Český výrobek – garantováno Potravinářskou komorou, Bio „zebra“ a EU „Bio list“.  Vystřihnutá loga nalepí na hrací kartu a zašle na adresu P. O. BOX 35, Nákupní 389/3, Praha 104, 100 04. Každý týden obdrží 5 000 účastníků soutěže, kteří pošlou platné herní karty jako první, drobný dárek.

Soutěž začíná 27. října a skončí 4. ledna příštího roku. Plné znění pravidel a herní karta jsou k dispozici na www.vanocni-soutez.cz. Webové stránky určené speciálně pro soutěž budou funkční od zahájení kampaně, v pondělí 27. října 2014.

Promo video ke kampani České Vánoce s regionálními potravinami zde: http://youtu.be/Kls6LPi8sHg

Hynek Jordán

ředitel Odboru komunikace MZe

Přílohy

Zdroj: MZe
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

27.03.
Počasí na den 27.03.
7°C / 17°C

28.03.
Počasí na den 28.03.
6°C / 14°C

29.03.
Počasí na den 29.03.
7°C / 18°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A