Biotechnologie 2006

9.11.2005

Jihočeská univerzita, Zemědělská fakulta v Českých Budějovicích, Česká akademie zemědělských věd a spolupracující univerzity a firmy pořádají mezinárodní konferenci Biotechnologie 2006.

                               

Připravovaná konference, která se bude konat 15. a 16. února 2006, je  patnáctou v řadě polytematických konferencí konaných na ZF JU v Českých Budějovicích. Klade si za cíl vytvořit v jednotlivých jednacích sekcích co největší prostor pro pokrytí široké problematiky biotechnologií a biotechnologických metod uplatňovaných na úseku chovu, šlechtění a zdraví zvířat, pěstování, šlechtění a ochrany rostlin i biotechnologií v oblasti ochrany a tvorby životního prostředí. Kromě vytvoření prostoru pro představení výsledků a směrů výzkumu na úseku aplikovaných biotechnologií je cílem konference prezentovat poznatky i na úseku základního výzkumu – molekulárních a buněčných technologií.

 

Souběžným cílem konference je umožnit účastníkům konference setkání a zprostředkovat informace  o aktivitách řady firem a pracovišť rozvíjejících svou činnost na úseku materiální a technické podpory biotechnologií a služeb pro zemědělství.            

 

Z konference bude vydána recenzovaná monografie ústních i posterových sdělení. Pracovně je zaměření konference rozpracováno do sedmi tématických oblastí:

 

1. Živočišné biotechnologie (reprodukce, produkce a její kvalita, chov, šlechtění, genomika, transgenoze, mapování genomu, biodiverzita aj.)

 

2. Rostlinné biotechnologie (reprodukce a rozmnožování, produkce a její kvalita, genetické modifikace, ochrana rostlin, diagnostika patogenů, mapování genomu, biodiverzita aj.)

 

3. Prevence a ochrana zdraví zvířat (nové metody prevence, diagnostických a terapeutických systémů, DNA diagnostika aj.)

 

4. Biotechnologie v tvorbě a ochraně životního prostředí

 

Zdroj: AgroNavigator

Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Novinky

23. -25. 8. 2024 - Kurz pro začínající včelaře

16.7.2024

Pobytový kurz: Termín 23. -25. srpna 2024 (pobytový Pá-Ne), Místo konání Penzion Svět pod Ještědem - Hoření paseky a Včelí Farma Smržov

» více

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

26.07.
Počasí na den 26.07.
14°C / 27°C

27.07.
Počasí na den 27.07.
16°C / 32°C

28.07.
Počasí na den 28.07.
15°C / 26°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A