V SZIF lze oznamovat podezření na protiprávní jednání

18.8.2015

Praha, 17. srpna 2015 – Státní zemědělský intervenční fond (dále jen „SZIF“) zřídil schránku a e-mailovou adresu pro podávání oznámení ze spáchání protiprávního jednání ve služebních úřadech. Tento krok vychází z nařízení vlády č. 145/2015 Sb., o opatřeních souvisejících s oznamováním podezření ze spáchání protiprávního jednání ve služebním úřadu (dále jen „nařízení“). Prošetřovatelem byla v rámci SZIF určena Mgr. Klára Gorgoňová.


Úkolem prošetřovatele je dle uvedeného nařízení příjem oznámení a prošetření v nich obsažených podezření. Oznámení o podezření ze spáchání protiprávního jednání ve služebních úřadech je možno podávat v listinné i elektronické podobě.

Pro oznámení v listinné podobě byla zřízena uzamykatelná schránka, která je k danému účelu k dispozici u vchodu do centrály SZIF, v budově na adrese Ve Smečkách 33, Praha 1. Schránka svým umístěním splňuje podmínky minimalizace možnosti odhalení totožnosti oznamovatele.

Oznámení o podezřeních je možno podávat také prostřednictvím elektronické adresy prosetrovatel@szif.cz.

Oznamovatel podání o podezření ze spáchání protiprávního jednání ve služebních úřadech má právo na utajení totožnosti, pokud o to v oznámení požádá. Prošetřovatel toto právo respektuje a postupuje při prošetření tak, aby nedošlo k prozrazení totožnosti oznamovatele.

Vladimíra Nováková
tisková mluvčí SZIF

PDF verze ke stažení

Zdroj: SZIF
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

27.04.
Počasí na den 27.04.
6°C / 17°C

28.04.
Počasí na den 28.04.
8°C / 21°C

29.04.
Počasí na den 29.04.
11°C / 22°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A