Transglutamináza: zlepšující prostředek pro pekařské výrobky a celiakie
18.11.2005
Výzkumníci na Novém Zélandu navrhují, aby se co nejrychleji tato oblast působení transglutaminázy prověřila. Do doby, než budou známy výsledky, nedoporučují používat transglutaminázu při výrobě pekařských výrobků obsahujících pšenici, ječmen, žito nebo oves.
Vzhledem k tomu, že k celiakální odezvě dochází specificky na určitá cereální zrna, není důvod se domnívat, že by tento enzym představoval jakékoliv riziko pro spotřebitele v souvislosti s jeho použitím při výrobě jiných potravinářských výrobků.
Trends in Food Science and Technology 16, 2005, č. 11, s. 510–512
Regionální potravina
Projekt Ministerstva zemědělství
Krajské informační středisko
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem
Novinky
Webináře k Jednotné žádosti 2021
17.3.2021
Dovolujeme si Vás jménem Ministerstva zemědělství pozvat na informační webináře k environmentálním opatřením PRV a přímým platbám před podáním jednotné žádosti v roce 2021 určené zejména pro zemědělské podnikatele.
Platnost osvědčení o funkční způsobilosti aplikační techniky s ohledem na vyhlášený nouzový stav
5.3.2021
Platnost osvědčení o funkční způsobilosti aplikační techniky s ohledem na vyhlášený nouzový stav
Informace pro drobné chovatele k ptačí chřipce
18.2.2021
V neděli 14. 2. 2021 Krajská veterinární správa ve spolupráci s příslušníky hasičů zajistila u Příšovic na „Velkém Písečáku“ pět uhynulých labutí a dvě lysky.
Počasí
10.04.
3°C / 16°C
11.04.
5°C / 18°C
12.04.
0°C / 8°C
Přihlášení
Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A