Ochutnávka výrobků oceněných značkou Regionální potravina Libereckého kraje 2016

12.7.2016

Po čtyři dny bude patřit Masarykovo náměstí a zámecký park v Jilemnici 12. ročníku festivalu Krakonošovy letní podvečery. Od středy 13. do soboty 16. července můžou návštěvníci vidět mnoho hudebních a divadelních vystoupení. Krakonošovy letní podvečery jsou zaměřeny na podporu a prezentaci kulturních a řemeslných tradic a aktivit v rámci volného času v oblasti Krkonoš a Podkrkonoší. Pořadatelem akce je Jilemnicko – svazek obcí ve spolupráci s městem Jilemnice. Součástí této přehlídky je prezentace místních uměleckých sdružení a uskupení, která je doplněna ukázkou řemeslné výroby a prodejem regionálních výrobků.

Nedílnou součástí akce se stala i ochutnávka a prodej výrobků oceněných v soutěži „Regionální potravina  Libereckého kraje", která bude probíhat na Masarykově náměstí v sobotu 16. července od 13 hodin. V letošním roce získaly tuto prestižní značku tyto výrobky: Debrecínka od společnosti KAREL KLOUČEK ŘEZNICTVÍ A UZENÁŘSTVÍ, Jelení klobása od společnosti FOLDA, Bio ovčí tvaroh tučný od Jany Rosenbaumové, Filounské BIO podmáslí kysané od Martina Šourka, Celozrnný koláč se sezónním ovocem od společnosti Koláčkova pekárna, Mikulův mrak od společnosti Mikula Turnov, Světoběžník JC, Cimrmanův 12% světlý ležák od společnosti Pivovar Příchovice, Český česnek z Podkrkonoší od Jana Hradeckého a Ovocný sorbet LEDA – Ostružina od Davida Stárka.

Při návštěvě stánku označeném logem Regionální potravina, budete mít příležitost  potraviny oceněné v roce 2016 nejen ochutnat a zakoupit, ale i  se  o nich a celé  soutěži  dozvědět  mnoho zajímavého.

 

Zdroj: RAR LK
Autor: Vladimíra Pachlová

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

01.05.
Počasí na den 01.05.
12°C / 23°C

02.05.
Počasí na den 02.05.
12°C / 22°C

03.05.
Počasí na den 03.05.
13°C / 20°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A