KLASA má další přírůstky
24.4.2017
Prvními letošními certifikáty KLASA se může pyšnit devět výrobků od šesti společností. Na jejich obalech se nově objeví logo KLASA, které pomáhá zákazníkům v orientaci na trhu při nákupu kvalitních potravin. Značku uděluje Ministerstvo zemědělství, její administraci zajišťuje Státní zemědělský intervenční fond.
Nově oceněnými výrobky jsou:
Šunka bez éček – nejvyšší jakosti
Výrobce: VÁHALA a spol. s r.o. výroba a prodej masných a lahůdkářských výrobků 
Šunka  obsahuje minimálně 98 % masa, je bezlepková a má nízký obsah soli.  Navíc je bez veškerých přídatných látek a bez dusitanu sodného.
Společnost  Váhala byla založena v roce 1933 panem Robertem Váhalou starším a  specializuje se na výrobu masných a lahůdkářských výrobků.
Firma sídlí v Hustopečích nad Bečvou v Olomouckém kraji a své výrobky dodává i na zahraniční trh.
Litovelská zeleninová směs
Výrobce: Alibona, a.s.
Zeleninová směs je tvořena karotkou, kukuřicí a hráškem.
Skvěle se hodí jak do salátů, tak i jako příloha k hotovým pokrmům.
Alibona  je přední producent výrobků z ovoce a zeleniny, jako např. kompotů,  sterilované jednodruhové zeleniny, sterilované zeleninové směsi,  zeleninové omáčky.
Rovněž vyrábí potravinové přípravky pod názvem Deko a Pektogel pro zpracování ovoce a zeleniny.
Brdská klobása
Výrobce: ZEMAN maso - uzeniny, a.s.
Brdská  klobása je fermentovaný trvanlivý výrobek s vysokým obsahem masa  českého původu, a to z lokálních farem Příbramska. Chuť této klobáse  dodává specifická směs koření.
Společnost ZEMAN je výrobce tradičních  uzenin, polotovarů, lahůdek a jiných specialit. Cílem společnosti je  především podpora českého masa, a tím i českého zemědělství.
Zelný salát s koprem, Mrkvový salát s ananasem
Výrobce: Jihočeská zelenina a.s.
Základem  zelného salátu je kromě bílého zelí, také cibule bílá a sterilovaný  kopr. Tato najemno nakrájená zelenina je naložena ve sladkokyselém láku.  Mrkvový salát je složený z čerstvé mrkve nakrájené na jemné nudličky,  kousků sterilovaného ananasu, vody a cukru. Jihočeská zelenina vychází  svým původem z Jednotného zemědělského družstva Vodňany, založeného v  polovině 20. století. Sortiment tvoří česká zelenina opracovaná různými  způsoby, vhodná do salátů, polévek a k přípravě dalších pokrmů.
Zátkova mouka pšeničná hladká světlá „00“, Zátkova mouka pšeničná polohrubá
Výběrová, Zátkova mouka pšeničná hrubá Zlatý klas
Výrobce:  Europasta SE Zátkova mouka má dlouholetou tradici. Začala se vyrábět v  mlýnech v Boršově nad Vltavou ještě v době před založením těstárny v  areálu mlýna. Právě z této mouky se vyrábí Zátkovy těstoviny.
Společnost Europasta kromě Zátkovy mouky a Zátkových těstovin vyrábí ještě těstoviny pod značkou Adriana, Rosice a Ideál.
Crispins Amarantová BIO tyčka
Výrobce: EXTRUDO Bečice s.r.o.
Výrobek  je zajímavý jednak svým tvarem, chutí a nutričním složením, ale také  velice nízkým obsahem soli, cukru a tuku. Díky těmto faktorům se tyčka  řadí mezi dnes již velice oblíbené potraviny podporující zdravou výživu.
Extrudo  se podobnou produktovou řadou profiluje i v zahraničí, zejména výrobky v  kvalitě BIO, Košer či bez glutenu mají značný ohlas.
Vladimíra Nováková
tisková mluvčí SZIF
Národní  značku kvality KLASA uděluje mimořádně kvalitním potravinářským a  zemědělským výrobkům ministr zemědělství od roku 2003. Administraci  značky provádí Státní zemědělský intervenční fond. Národní značku  kvality získává výrobce na tři roky. Logo KLASA slouží spotřebitelům k  lepší orientaci na trhu při rozeznání výjimečně kvalitních produktů v  porovnání s běžně dostupnými potravinami. V současnosti mohou  spotřebitelé nalézt značku KLASA na obalech celkem 1019 produktů od 214  českých a moravských výrobců. Další informace a kompletní seznam všech  oceněných produktů jsou dostupné na stránkách www.eklasa.cz.
zdroj: Státní zemědělský intervenční fond »
Regionální potravina

Projekt Ministerstva zemědělství
Krajské informační středisko

Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem
Novinky
Slintavka a kulhavka - aktuální informace
26.3.2025
Aktuální informace o vývoji nákazové situace v souvislosti se slintavkou a kulhavkou.
Počasí
29.10.
4°C / 10°C
30.10.
5°C / 13°C
31.10.
2°C / 14°C
 
Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A
 
        

