Blíží se velký jarní úklid Jizerských hor. Odstartuje o víkendu

10.5.2022

Na tradiční akci Ukliďme Jizerky zve všechny, kterým není lhostejné, jak vypadá jejich okolí, o víkendu 14. a 15. května Společnost pro Jizerské hory. Tento velký úklid je uspořádán tak, aby byl pro dobrovolníky co nejpříjemnější. Stačí, když si vyzvednou pomůcky (buď předem v infocentrech nebo v den konání na významných parkovištích) a pak si naplánují výlet po Jizerských horách a po cestě sbírají odpadky. Ty pak zanechají na dopravně dobře dostupném místě a nahlásí jejich polohu pořadatelům. V celém následujícím týdnu se pak odpad z hor sváží.

„Každý rok se zapojí stovky lidí a jejich nadšení a odhodlání udržet hory čisté nám ukazuje, že to má smysl,“ říká ředitelka Společnosti pro Jizerské hory Kateřina Bednářová. „Důležité je pro nás také zapojení škol a dětských kolektivů, protože vnímáme i výchovnou funkci celé akce.“

Akci, která se koná již od roku 1999 a zapojují se do ní stovky dobrovolníků, podporuje řada lokálních firem, obcí a Liberecký kraj. Podrobnější informace jsou na weboých stránkách www.projizerky.cz.

Zdroj: Liberecký kraj
Autor: Redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

28.04.
Počasí na den 28.04.
10°C / 22°C

29.04.
Počasí na den 29.04.
12°C / 23°C

30.04.
Počasí na den 30.04.
12°C / 25°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A