Kozy
Počty koz ve světě stále rostou
4.4.2007, redakce APIC
Kozí mléko spolu s kravským, ovčím, buvolím, velbloudím, zebuovým, sobím a jiných přežvýkavců patří mezi mléka označovaná jako kaseinová. V celkovém obsahu bílkovin tvoří kasein více než tři čtvrtiny. Tím se liší od mlék albuminových, která produkují masožravci, všežravci a býložravci s jednoduchým žaludkem. Význam kozího mléka se odráží v rostoucím počtu koz chovaných u nás i ve světě.
Celkem 1 položka
Regionální potravina
Projekt Ministerstva zemědělství
Krajské informační středisko
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem
Novinky
10. 6. 2023 - Setkání chovatelů poštovních holubů a včelařů
23.5.2023
Zveme vás na Setkání chovatelů poštovních holubů a včelařů, které se koná 10. 6. 2023 od 14:00 v táborové základně č.p. 1977 v Jindřichovicích pod Smrkem
26.5.2023 - Chovatelský den v Roprachticích
23.5.2023
Akce určena pro širokou veřejnost zahájení v 10:00 v Roprachticích
Dotazníkového šetření - příprava Programového rámce Strategického plánu SZP na období 2023–2027
5.5.2023
Odkaz na dotazník k přípravě PR SZP:
Počasí
02.06.
9°C / 23°C
03.06.
8°C / 20°C
04.06.
8°C / 22°C
Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A