Diskuse na evropské půdě k návrhu vzniku společných odbytových organizací

26.3.2007

? Jak se postavit k předpokládané reformě v sektorech ovoce, zeleniny a vína, všichni zástupci vesměs souhlasili s nutností reforem, ale deset ministrů EU – Belgie, ČR, Španělsko, Francie, Maďarsko, Itálie, Lucembursko, Polsko, Rumunsko, Slovinsko – preferují řešení tohoto problému, až budou známy výsledky diskuse k návrhu reformy sektoru vína - německé předsednictví by tuto tématiku rádo uzavřelo do konce června.
? Druhým problémem zůstává přesun a zvýšení kompetencí u jednotlivých specifických témat z Rady na komisi Evropské unie. Většina ministrů trvala na tom, že každé téma jednání by se mělo řešit individuálně, případ od případu.
? Třetím, konečným tématem jednání bylo jednání o zrušení intervenčního nákupu vepřového masa s tím, že tyto intervenční nákupy se nevyužily více než třicet let. Většina delegací se vyjádřila v tom smyslu , že s tímto stanoviskem souhlasí. Zároveň delegace apelovaly na revizi zdravotních kontrol - Health Check. Předseda Seehofer potvrdil, že se bude snažit technickou stránku této agendy s cílem dosažení politické shody uzavřít v červnu tohoto roku.
Zdroj: agroweb
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

02.05.
Počasí na den 02.05.
12°C / 22°C

03.05.
Počasí na den 03.05.
13°C / 20°C

04.05.
Počasí na den 04.05.
10°C / 19°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A