Příjem žádostí o podporu z Národních programů zahájen

2.4.2007

Podporovaná opatření

Zájemci o využívání obnovitelných zdrojů energie na vytápění, ohřev teplé vody, výrobu elektrické energie a environmentální vzdělávání se mohou ucházet o dotaci ze Státního fondu životního prostředí ČR v následujících programech Příloh II Směrnice Ministerstva životního prostředí o poskytování finančních prostředků ze Státního fondu životního prostředí ČR:

1.A. Investiční podpora environmentálně šetrných způsobů vytápění a ohřevu TV pro byty a rodinné domy pro fyzické osoby, včetně ekologické výroby elektřiny pro vlastní spotřebu:
a) kotle na biomasu,
b) solární systémy na teplou vodu,
c) solární systémy na přitápění a teplou vodu,
d) systémy pro výrobu elektřiny

2.A. Investiční podpora environmentálně šetrných způsobů zásobování energií v obcích a částech obcí

3.A. Investiční podpora environmentálně šetrných způsobů vytápění a ohřevu teplé vody ve školství, zdravotnictví, a objektech sociální péče a objektech krajské a místní samosprávy

4.A. Investiční podpora vytápění bytů a rodinných domů tepelnými čerpadly pro fyzické osoby

7.A. Investiční podpora výstavby zařízení pro společnou výrobu elektrické energie a tepla z biomasy a z bioplynu

8.A. Investiční podpora environmentálně šetrných způsobů vytápění a ohřevu TV v účelových zařízeních

1.B. Podpora vzdělávání, propagace, osvěty a poradenství v rámci celostátní strategické kampaně na podporu využívání OZE

2.B. Podpora vydávání knižních publikací

Fyzické osoby
Obnovený příjem žádostí na dotaci ze Státního fondu životního prostředí ČR probíhá již od 15. září 2006, pro fyzické osoby v programech 1.A a 4.A průběžně a bez časového omezení. Doposud bylo v programu 1.A rozhodnuto o podpoře 232 žádostí v předpokládané výši 10,5 mil. Kč a dále Státní fond životního prostředí ČR přijal dalších 140 úplných žádostí o podporu v předpokládané výši 6,3 mil. Kč.

V programu 4.A bylo kladně rozhodnuto o 29 žádostech s předpokládanou podporou ve výši 1,4 mil. Kč a přijali jsme 22 úplných žádostí s předpokládanou výší podpory 1,1 mil. Kč. Celkově činí za 5 měsíců od spuštění příjmu žádostí předpokládaná podpora obnovitelných zdrojů pro občany téměř 20 mil. Kč.

Informace o aktuálním počtu žádostí a výši předpokládané podpory jsou pravidelně publikovány na internetových stránkách Fondu, www.sfzp.cz.

Další žadatelé a poskytování informací Kromě nepodnikatelských subjektů mohou v Národních programech nově žádat i podnikatelské subjekty a to v programech 2.A, 3.A, 7.A, 8.A a 2.B. Veškeré informace mohou zájemci nalézt na stránkách Státního fondu životního prostředí ČR www.sfzp.cz v sekci Národní programy nebo se mohou obrátit na pracovníky krajských pracovišť a odborů Státního fondu životního prostředí ČR.

Zdroj: sfzp
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

28.04.
Počasí na den 28.04.
10°C / 22°C

29.04.
Počasí na den 29.04.
12°C / 23°C

30.04.
Počasí na den 30.04.
12°C / 25°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A