Politici chtějí pomoci regionálním podnikatelům

18.4.2007

„Představitelé firmy mě seznámili s novými technologiemi a se záměry dalšího rozvoje. Tak jako mnohokrát dříve, i tady jsem narazil na legislativní bariéry dalšího růstu firmy. Je to možná překvapivé, ale tady v Zásadě se to týká zákona o lihu,“ uvedl Přemysl Sobotka, jehož doprovázeli poslanci Tomáš Hasil a Zdeněk Mach (oba ODS) a také náměstek hejtmana Libereckého kraje Radim Zika a zástupci agrární komory Libereckého kraje a Evou Zítkovou, ředitelkou okresní agrární komory Jablonec nad Nisou.

Style Bohemia se podle jednatele firmy Martina Balatky věnuje výrobě skleněných originálních dekoračních a nápojových stolních souprava také reklamních předmětů a navazuje tak na dlouholetou tradici výroby skla v České republice, zejména v okolí Jablonce nad Nisou a Železného Brodu. Mnoho těchto speciálně, často i na zakázku vyvzorovaných a vyrobených lahví, společnost dodává předním českým i evropským výrobcům destilátů a likérů. Ty jsou v nabídce vybraných obchodních řetězců a ve specializovaných prodejnách.

„Dobrá slivovice, jeden z výrobků společnosti, získala v minulém roce v kategorii lihoviny a ostatní alkoholické nápoje ocenění Výrobek Libereckého kraje z odvětví potravinářství – zemědělství,“ řekl Radim Zika, náměstek hejtmana Libereckého kraje pověřený vedením resortu rozvoje venkova a zemědělství.

„Samozřejmě nás zajímá, jak lze na velmi širokém a konkurenčním trhu uspět s regionálními výrobky, Styl Bohemia ukazuje, že ten správný postup zná,“ dodal Zika.

Právě výroba vysoce kvalitních ovocných destilátů je však omezována chybou v zákoně.

„Spolu s kolegy poslanci Zdeňkem Machem a Tomášem Hasilem jsem představitelům firmy slíbil, že se na tento zákon podíváme a budeme iniciovat drobnou legislativní změnu formou novely zákona o lihu. Měli bychom podporovat vznik regionálních produktů a jejich prosazení se na trhu,“ upřesnil předseda Senátu Přemysl Sobotka,

Zdroj: LK
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

28.04.
Počasí na den 28.04.
10°C / 22°C

29.04.
Počasí na den 29.04.
12°C / 23°C

30.04.
Počasí na den 30.04.
12°C / 25°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A