Požadavky chovatelů prasat na ministra zemědělství Petra Gandaloviče

29.10.2007

2/ Poskytnout chovatelům peněžní úlevy jaké v současné době svým rozhodnutím poskytl francouzský ministr Barnier svým farmářům. Stane se tak prostřednictvím odpuštění sociálního pojištění ,( jde o nemalou finanční pomoc, kterou zveřejnila Agrafacts, viz text níže.)

3/ Zjednodušit a zlevnit poplatky související s produkcí čpavku ve stájích

4/ Požadujeme, jako tomu bylo již v minulých letech, příspěvek na likvidaci kadaverů(mrtvých těl zvířat) v úrovni 5Kč/ kg.

AGRAFACTS:22.10.2007

Francouzský ministr zemědělství Barnier dnes oznámil dodatečnou pomoc pro francouzské chovatele prasat ve výši 2,5 mil. EUR s tím, že tato pomoc by měla krýt ztráty plynoucí z rostoucích cen krmiva a nízkých tržních ( výkupních ) cen. Producenti vepřového masa tento týden oznámili, že ztrácí EUR 33,-/ na zvíře, vzhledem k tlaku supermarketů, které producenti obvinili z vysokých marginálních zisků. Tato podpora ze strany francouzského ministra zemědělství bude mít formu odložení, či zrušení plateb určených na sociální pojištění. Pan Barnier již dříve požádal EU o podporu při vytváření soukromých intervenčních skladů; celé jednání ovšem opět proběhne s komisařkou MFB toto pondělí v Lucemburku- viz výše.

Za Centroodbyt“ ing Pavel Krejčík

(vydáno v Pardubicích na jednání delegátů schůzky členských organizací národního odbytového družstva Centroodbyt, dne 23.102007)

Zdroj: akcr
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

27.03.
Počasí na den 27.03.
7°C / 17°C

28.03.
Počasí na den 28.03.
6°C / 14°C

29.03.
Počasí na den 29.03.
7°C / 18°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A