Biopotravinou roku se stal kváskový chléb od firmy Albio
28.9.2005
Letos bylo do soutěže nominováno 15 biopotravin. Kváskový chléb z Albia, který o prvenství bojoval s téměř dvaceti druhy biochlebů a pečiva, se vyrábí z celozrnné mouky čerstvě mleté na kamenném mlýně. Tato mouka si zachovává veškeré minerální látky, vitaminy a vlákninu, při výrobě chleba se nepoužívají žádné chemické přípravky pro vylepšení chuti, barvy či velikosti pórů. Chléb z kvásku je navíc výrazně lépe stravitelný, přirozeně dodává pečivu typické chlebové aroma a má rovněž delší trvanlivost.
V kategorii Nejlepší bioprodejna roku si prvenství odnesla bioprodejna Country Life v Melantrichově ulici v Praze, zejména za širokou nabídku kvalitních biopotravin včetně čerstvé zeleniny, ovoce a pečiva, a také za vynikající orientační systém pro zákazníky v prodejně a za dlouhodobou propagaci biopotravin. Oceněny byly rovněž vzdělávací a informační aktivity prodejny. Čestné uznání pak v této kategorii získala prodejna Natural Centrum Jihlava za dlouholetou propagaci ekologického zemědělství a místních biopotravin na Vysočině a za úzkou spolupráci s místními ekofarmáři.
Českou biopotravinou roku 2004 se loni stal biouherák z ekofarmy Sasov, nejlepší bioprodejnou Albio v Truhlářské ulici v Praze.
(sb)
Regionální potravina
Projekt Ministerstva zemědělství
Krajské informační středisko
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem
Novinky
Prodej brambor - odrůda Antonie
19.11.2020
ÚKZÚZ Chrastava prodává brambory odrůda Antonie. Cena 10 Kč /kg
Platnost osvědčení o odborné způsobilosti po dobu trvání krizového opatření v rámci vyhlášeného nouzového stavu
1.10.2020
sděluje tímto ÚKZÚZ přístup k platnostem osvědčení o odborné způsobilosti pro nakládání s přípravky na ochranu rostlin.
Materiál na roušky
1.10.2020
Materiál je již nastříhaný -rozměr obdélníkui 27x 42 cm, a připravený k ušití dvojité kapsy více zde
Počasí
14.01.
-4°C / -2°C
15.01.
-6°C / -2°C
16.01.
-8°C / -3°C
Přihlášení
Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A