Problematika databází složení potravin z pohledu Evropy
7.12.2005
Cílem není vybudovat společnou evropskou databázi, ale sjednotit přístup při budovaných národních databází složení potravin. Podmínkou je používání shodné popisy potravin a nutrientů, stejná klasifikace potravin a on-line přístup expertů k těmto databázím. Na společném zasedání představitelů a spolupracovníku obou programů v Sofii (červenec 2005) byly dosud nezúčastněné země v evropském regiony přizvány ke spolupráci do programu EuroFIR, zejména na monitoring složení národních specialit a etnických pokrmů. Pro ČR to znamená vytvořit dosud neexistující institucionální podmínky pro zapojení našich pracovišť do těchto společných prací a také zvýšit prestiž českých potravinářských výrobků na vnitřním trhu EU i mimo něj.
Perlín, C., Holasová, M.: Problematika databází složení potravin z pohledu Evropy. Výživa a potraviny, 60, 2005, č. 6, s.159–160
Zdroj: AgroNavigator
Autor: redakce APIC
Regionální potravina

Projekt Ministerstva zemědělství
Krajské informační středisko

Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem
Tento projekt je podporován


Novinky
26.3.2025
Aktuální informace o vývoji nákazové situace v souvislosti se slintavkou a kulhavkou.
» více
Sledujte TV APIC

Počasí
28.10.

4°C / 9°C
29.10.

4°C / 10°C
30.10.

5°C / 13°C
Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A