Evropské výzkumné projekty zaměřené na ekologické potraviny a zemědělství

9.1.2006

* QualityLowInputFood

Jde o integrovaný projekt, který byl spuštěn v průběhu 6. rámcového programu výzkumu podporovaného Evropskou komisí. Cílem projektu je zvýšit kvalitu a bezpečnost potravin a snížit náklady na produkci ekologických potravin a potravin s “nízkými vstupy”.  Projekt byl zahájen v březnu 2004 a na jeho řešení se podílí 31 evropských partnerů zabývajících se různými vědními disciplínami.

Více informací o projektu.

 

* CORE Organic

Koordinace evropského transnárodního výzkumu zaměřeného na ekologické potraviny a zemědělství. Projekt byl iniciován jako součást “European ERA-NET Scheme”. Dosud je do projektu zapojeno 11 zemí.

Více informací o projektu.

 

* Organic Revision

Cílem projektu je poskytovat doporučení pro vytváření legislativy EU zaměřené na ekologické zemědělství.

Více informací o projektu.

 

* EISfOM

Evropský informační systém o trzích s ekologickou produkcí (organic markets).

Více informací o projektu.

 

* SAFO

Trvalé zdraví zvířat a bezpečnost potravin při ekologickém způsobu hospodaření.

Více informací o projektu.

 

* Zdroj: AgroNavigator

Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Novinky

Na krajském úřadu zavládne sváteční atmosféra. Blíží se Adventní farmářský trh

28.11.2024

Vestibul Krajského úřadu Libereckého kraje zaplní 4. prosince od 9 do 15 hodin regionální výrobci. Pro zájemce připravili pochutiny, které mohou posloužit jako vánoční dárek. Většina producentů, kteří se akce zúčastní, jsou oceněni prestižními značkami Regionální potravina Libereckého kraje a Výrobek roku Libereckého kraje.

» více

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

11.12.
Počasí na den 11.12.
-2°C / 1°C

12.12.
Počasí na den 12.12.
-3°C / 2°C

13.12.
Počasí na den 13.12.
-2°C / 2°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A