Evropské výzkumné projekty zaměřené na ekologické potraviny a zemědělství

9.1.2006

* QualityLowInputFood

Jde o integrovaný projekt, který byl spuštěn v průběhu 6. rámcového programu výzkumu podporovaného Evropskou komisí. Cílem projektu je zvýšit kvalitu a bezpečnost potravin a snížit náklady na produkci ekologických potravin a potravin s “nízkými vstupy”.  Projekt byl zahájen v březnu 2004 a na jeho řešení se podílí 31 evropských partnerů zabývajících se různými vědními disciplínami.

Více informací o projektu.

 

* CORE Organic

Koordinace evropského transnárodního výzkumu zaměřeného na ekologické potraviny a zemědělství. Projekt byl iniciován jako součást “European ERA-NET Scheme”. Dosud je do projektu zapojeno 11 zemí.

Více informací o projektu.

 

* Organic Revision

Cílem projektu je poskytovat doporučení pro vytváření legislativy EU zaměřené na ekologické zemědělství.

Více informací o projektu.

 

* EISfOM

Evropský informační systém o trzích s ekologickou produkcí (organic markets).

Více informací o projektu.

 

* SAFO

Trvalé zdraví zvířat a bezpečnost potravin při ekologickém způsobu hospodaření.

Více informací o projektu.

 

* Zdroj: AgroNavigator

Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

04.05.
Počasí na den 04.05.
10°C / 20°C

05.05.
Počasí na den 05.05.
10°C / 21°C

06.05.
Počasí na den 06.05.
10°C / 20°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A