V Libereckém kraji sází na partnerství již několik let

15.8.2019

Pro naše středisko je vedle AK ČR nejvýznamnějším partnerem Liberecký kraj. Proč tomu tak je jsme v tomto listu již v minulosti nejednou popsali. Mezi pravidla dobrého a fungujícího partnerství patří vzájemná informovanost. Na zasedání Výboru zemědělství a životního prostředí Zastupitelstva Libereckého kraje 21. února informovali pracovníci našeho střediska o činnosti v roce 2018. Jednání byl přítomen člen Rady Libereckého kraje Jiří Lőffelmann, pověřený řízením rezortu životního prostředí, zemědělství a rozvoje venkova, který patří mezi podporovatele existence regionálních pracovišť.

Pracovníci střediska na konkrétních příkladech formou prezentace ukázali stoupající zájem o  informace, které středisko poskytuje. Vedle téměř 55 tisíc zhlédnutí zveřejněných článků a informací, narůstá také zájem o zveřejněné videospoty vyrobené pracovištěm. Zveřejnění prostřednictvím portálu APIC a youtube-kanálem zaznamenalo téměř 30 tisíc zhlédnutí.  V těchto videospotech informujeme o dění v agrárním odvětví v našem kraji. Přístupnost videospotů i laické veřejnosti je taktéž nepochybným přínosem ve zvýšeném vědomí o oboru

Členové výboru byli informováni o plánované činnosti na rok 2019. Vedle partnerství s AK ČR, plní pracoviště další funkce. Mezi ně patří propagace vzdělávacích a poznávacích akcí.  Ty jsou připravené ve spolupráci Libereckého kraje a Regionální agrární rady Libereckého kraje. Akce zaměřené na zemědělství, potravinářství a životní prostředí jsou určeny odborné, ale i laické veřejnosti. Role střediska v propagaci těchto akcí, čítající v roce 2019 několik desítek, má mimo jiné význam ukázat veřejnosti odvětví jako moderní a perspektivní obor pro každého, kdo chce zde pracovat, nebo v něm zahájit studium.

Každé středisko, disponující odborností a znalostmi místního prostředí, by vedle plnění role dané přesnými a přísně sledovanými podmínkami mělo plnit i úlohu  vedoucí ke zvyšování prestiže odvětví u veřejnosti. Liberecké středisko, pod značkou Agrární poradenské a informační centrum - APIC tuto úlohu plní již mnoho let  a nebude tomu jinak ani v roce 2019.

Zdroj: APIC
Autor: Robert Erlebach

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

30.04.
Počasí na den 30.04.
12°C / 25°C

01.05.
Počasí na den 01.05.
12°C / 23°C

02.05.
Počasí na den 02.05.
12°C / 22°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A