Prodloužení skladovatelnosti (data použitelnosti) potravin přírodními prostředky

26.4.2006

Firma Cooke Aromatics Pty Ltd (admin@cookearom.com.au) nabízí řadu přírodních antioxidantů na bázi rozmarýnových extraktů, které minimalizují žluknutí a zlepšují skladovatelnost díky své široké antibakteriální aktivitě. Rozmarýnový extrakt úspěšně inhibuje růst mikrobů E. coli, Bacillus cereus, Staphylococcus aureus a Pseudomonas aeruginosa. Tyto funkční složky jsou vhodné jak ve formě ve vodě rozpustné látky, tak i ve formě v oleji dispergovaných preparátů. Extrakty se úspěšně používají jako složka chlazeného masa, snacků, majonézy, omáček, dresinků, mořských produktů, přírodních ochucujících látek a různých typů slaných náplní (extrakt Oxy´less Clear), nebo v nápojích (ve vodě rozpustný preparát Flavor Plus). Pro aplikaci za sucha je nejvhodnější práškovitý preparát Oxyless CS. Všechny extrakty se dobře dispergují a emulgují. Povrchovým kontaktem chrání tuky (oleje) a přírodní barviva. Úspěšně omezují oxidaci tukových složek a stabilizují přírodní barviva. Collins, T., Natural shelf life extension. Food Australia, 57, 2005, č. 12, s. 529
Zdroj: uzpi
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Novinky

23. -25. 8. 2024 - Kurz pro začínající včelaře

16.7.2024

Pobytový kurz: Termín 23. -25. srpna 2024 (pobytový Pá-Ne), Místo konání Penzion Svět pod Ještědem - Hoření paseky a Včelí Farma Smržov

» více

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

26.07.
Počasí na den 26.07.
14°C / 27°C

27.07.
Počasí na den 27.07.
16°C / 32°C

28.07.
Počasí na den 28.07.
15°C / 26°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A