Potravinářství
dTest: Eidam, levnější konkurence proteinovým tyčinkám
7.10.2020, redakce APIC
jednadvacet vzorků s obsahem tuku v sušině 30 a 45 % bylo laboratorně prozkoumáno po stránce kvality, chutě a čistoty
Projekty ,,Právní pomoc potravinám,, a ,,Stále žijeme ,,
8.4.2020, Vladimíra Pachlová
informace o existenci dvou portálů, jejichž cílem je pomáhat drobným živnostníkům
Faremní zpracování ovoce a zeleniny v ekologickém zemědělství - nová publikace
13.3.2018, Robert Erlebach
Česká technologická platforma pro ekologické zemědělství ve spolupráci s Bioinstitutem o.p.s. vydala publikaci Faremní zpracování ovoce a zeleniny v ekologickém zemědělství.
Školní projekt Ovoce, zelenina a mléko do škol
8.3.2018, Robert Erlebach
Od září 2017 běží ve školách nový Školní projekt Ovoce, zelenina a mléko do škol, který vznikl spojením dvou projektů Ovoce a zelenina do škol a Mléko do škol. Článek odkazuje na Příručky SZIF pro žadatele podpory.
Co jsou to potraviny nového typu?
20.6.2016, redakce APIC
Skupiny potravin, které mohou být nového typu, jsou blíže specifikovány v nařízení EP a R č. 258/1997.
Které údaje jsou povinné na etiketách potravin?
20.6.2016, redakce APIC
Seznam povinných údajů vychází z Nařízení Evropského parlamentu a rady (EU)
Od 1. srpna se změní pravidla pro nahlašování zásilek potravin
27.7.2015, redakce APIC
ze zahraničí do místa určení v České republice
Krajská veterinární správa pozastavila salám s úlomky kovu
19.1.2015, redakce APIC
Výrobek bylo možné v minulých dnech koupit v prodejnách Globus ČR
Podmínky pro podávání žádostí o dovozní práva a dovozní licence pro dovozy z Uktrajiny v roce 2015
14.11.2014, Vladimíra Pachlová
týká se drůbežího, hovězího, vepřového masa, vajec, vaječných výrobků a vaječného albuminu v rámci kvót v roce 2015
Nařízení EU o požadavcích na poskytování informací o sníženém obsahu lepku
26.8.2014, redakce APIC
Evropská komise přijala nařízení (EU) č. 828/2014 o požadavcích na poskytování informací o nepřítomnosti či sníženém obsahu lepku v potravinách spotřebitelům
Regionální potravina
Projekt Ministerstva zemědělství
Krajské informační středisko
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem
Novinky
1. července startuje příjem žádostí o kotlíkové dotace pro nízkopříjmové domácnosti v Libereckém kraji
30.6.2022
V pátek 1. července v 9 hodin spouští Liberecký kraj příjem žádostí do programu Kotlíkové dotace v Libereckém kraji
Nedostupnost stránek eAGRI - resortní portál Ministerstva zemědělství a stránka Portálu farmáře
23.6.2022
Vážení uživatelé, v období od 1. 7. od 16:00 hod 10. 7. 2022 dojde k plánované generální odstávce systémů
Počasí
05.07.
12°C / 25°C
06.07.
12°C / 24°C
07.07.
11°C / 23°C
Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A