Celozrnné jemné pečivo
13.6.2006
Mouka Ultragrain Soft společnosti ConAgra Mills umožňuje pekařům využívat všechny nutriční přínosy celozrnné mouky i v širokém sortimentu jemného pečiva, sušenek a dortů. Mouka, která se vymílá ze speciální variety bílé pšenice, má mnohem jemnější, sladší chuť a světlejší barvu než mouka z tradičních odrůd pšenice. Díky patentované technologii se v mouce Ultragrain Soft uchovávají živiny celého zrna včetně vlákniny, vitaminů skupiny B, minerálních látek a fytochemikálií, a současně se zjemňuje textura získávané mouky. V porovnání s ostatními druhy celozrnné pšeničné mouky má Ultragrain Soft světlejší barvu, jemnější granulaci a okem téměř nerozlišitelné částečky otrub. Více informací na adrese
Milling & Baking News, 2006, April 25, s. 4, s. 38
Zdroj: uzpi
Regionální potravina
Projekt Ministerstva zemědělství
Krajské informační středisko
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem