Čas pro vyřízení integrovaného povolení se rychle krátí

16.8.2007

„Zhruba 200 zemědělských a potravinářských podniků v České republice spadající pod zákon o integrované prevenci a omezování znečištění ale stále integrované povolení nemá. Zařízení provozované bezplatného IP se přitom vystavuje po termínu 30. 10. 2007, který je pro státy EU stanoven v zákoně, sankcím a pokutám. Ty mohou vést až k zákazu provozování a ukončení výrob,“ upozornil ministr zemědělství Petr Gandalovič.

Celkový stav integrovaných povolení a celý proces IPPC v resortu MZe je monitorován a řešen v úzké spolupráci s hlavním gestorem problematiky, ministerstvem životního prostředí.
„Společnosti, kterých se zákon IPPC týká, byly o nutnosti podání žádosti o integrované povolení včas informovány. Vždy usiluji o to, aby podniky nebyly obtěžovány zbytečnou byrokracií, ale v tomto případě má životní prostředí přednost.“ Upozornil Gandalovič.

Žádost o integrované povolení vyřizuje místně příslušný krajský úřad. Žádosti, které byly podány v letošním roce a které jsou v současné době ve stádiu schvalovacího procesu, ve většině případů úřady zvládnout vyřídit, ohroženy jsou ale neúplné nebo na poslední chvíli podané žádosti.

Zdroj: mze
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

19.04.
Počasí na den 19.04.
2°C / 9°C

20.04.
Počasí na den 20.04.
2°C / 8°C

21.04.
Počasí na den 21.04.
0°C / 7°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A