Likvidace salmonel při zpracování drůbeže

18.1.2008

Hladina salmonel u drůbeže může značně kolísat v závislosti na ročním období, oblasti, hejnu a prostředí. Výzkum ukázal, že když je 3 -4 % kusů drůbeže, která přichází do podniku, pozitivní na salmonely, pak 20-35 % kusů je pozitivních po zpracování. Kontaminace křížem je jedním z problémů, kterým je potřeba předcházet při redukci salmonel. Za účelem stanovení kroků při zpracování drůbeže, které přinášejí největší riziko kontaminace salmonelami se mohou využít mikrobiální testování a analýzy (biomapping). Těmito postupy se stanovují farmy, které  jsou pravděpodobně pozitivní na salmonelu a také kroky, které  přinášejí největší problémy s kontaminací křížem.
Zdroj: UZPI
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Novinky

Slintavka a kulhavka - aktuální informace

26.3.2025

Aktuální informace o vývoji nákazové situace v souvislosti se slintavkou a kulhavkou.

» více

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

14.06.
Počasí na den 14.06.
12°C / 25°C

15.06.
Počasí na den 15.06.
14°C / 28°C

16.06.
Počasí na den 16.06.
14°C / 25°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A