Prodloužení doby trvanlivosti u masných výrobků
5.8.2008
Použitím mléčnanu a octanu sodného jako přídatných látek do masných výrobků se zlepšují jejich organoleptické vlastnosti, prodlouží se jejich skladovatelnost a sníží se celkové náklady. Největší světový výrobce kyseliny mléčné je nizozemská společnost Purac Biochem. Odborníci z této společnosti sledují možnosti použití solí kyseliny mléčné v různých druzích masných výrobků. Rovněž pracují na vývoji nových slibných přípavků, vytvořených na základě mléčnanů, kde jsou mimo jiné zohledněny požadavky ruského trhu.
MILKOVSKI Endrju, L., MURMANN Vauter; Uveličenije srokov godnosti mjasnych produktov
Zdroj: Agronavigátor
Autor: redakce APIC
Regionální potravina

Projekt Ministerstva zemědělství
Krajské informační středisko

Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem
Tento projekt je podporován


Novinky
26.3.2025
Aktuální informace o vývoji nákazové situace v souvislosti se slintavkou a kulhavkou.
» více
Sledujte TV APIC

Počasí
28.04.

6°C / 17°C
29.04.

7°C / 18°C
30.04.

10°C / 22°C
Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A