Výskyt mikrobů v chlazeném drůbežím mase
            7.8.2008
            
            
            
Mikrobiologický stav chlazeného drůbežího masa je často problematický. Po porážce dochází ke snížení aktivity imunitního systému zpracovávané drůbeže. Množství přítomných mikroorganismů se nejdříve zvyšuje na povrchu, posléze v hlubokých vrstvách jatečně opracovaného těla. Dochází ke zpoždění růstu aerobních a urychlení množení anaerobních mikroorganismů.
Nezávisle na použitém způsobu balení (ve vzduchu, za vakua nebo v atmosféře ochranného plynu) se trvanlivost masa zvyšuje při snižování skladovacích teplot z 4 až na minus 2 °C. Při vysoké vlhkosti povrchu ošetřované drůbeže a vysoké relativní vlhkosti vzduchu při balení je drůbeží maso méně stabilní, než maso hovězí nebo vepřové. Proto je obzvlášť nutné rychlé ochlazení během zpracování a nezbytná pečlivá sanitace.
 
MITROFANOV, N., S.; Mikrobiologia ochlažděnnovo mjasa pticy
            Zdroj: Agronavigátor
            Autor: redakce APIC
             
            
           
          
          
          
            
            
            
            
            
              Regionální potravina
              
              Projekt Ministerstva zemědělství
             
            
            
            
              Krajské informační středisko
              
              Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
              Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem
             
            
            
            
              Tento projekt je podporován
              
              
             
            
            
           
          
          
          
            
            
              Novinky
              
                
                26.3.2025
                Aktuální informace o vývoji nákazové situace v souvislosti se slintavkou a kulhavkou.
                » více
               
             
            
            
            
              Sledujte TV APIC
              
             
            
            
            
              Počasí
              29.10.

4°C / 10°C
              30.10.

5°C / 13°C
              31.10.

2°C / 14°C
             
            
            
            
               
              Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A