Posouzení různých vlivů na kvalitu masa ovcí.

4.12.2008

Byly hodnoceny výsledky zkoumání vlivu genotypu a stáří mladých ovcí a dalšího vlivu na chemické složení, včetně senzorických ukazatelů masa a masového vývaru. Bylo zjištěno, že s věkem zvířat narůstá podíl intramuskulárního tuku a snižuje se šťavnatost masa. Rovněž bylo prokázáno, že chuťové vlastnosti v tomto případě nezávisí na genotypu a stáří zvířat. Senzorické ukazatele, jako je šťavnatost a konzistence, se měnily během růstu ovcí v období od dvou do šesti měsíců. Byla porovnávána šťavnatost křížených zvířat s čistokrevnými ovcemi.
Zdroj: Agronavigátor
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

01.05.
Počasí na den 01.05.
12°C / 23°C

02.05.
Počasí na den 02.05.
12°C / 22°C

03.05.
Počasí na den 03.05.
13°C / 20°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A