Kurzy domácího zpracování mléka 2009

6.4.2009

Kurzy jsou určeny pro drobné producenty, současné i budoucí zemědělce a další zájemce.
 
Účastníci kurzu si prakticky vyzkouší:
• výrobu cerstvého sýra,
• výrobu hneteného sýra typu oštepok,
• lisování polotvrdého sýra,
• výrobu tvarohu a jogurtu,
• finální úpravu sýra lakováním a voskováním,
• výrobu pařeného sýra,
• zpracování brynzy,
• nakládání sýra.
 
V rámci kurzu se dále doví o:
• produkci potravin a lokální ekonomice,
• chovu mléčných plemen,
• hygieně zpracování mléka,
• dotacích pro rozvoj zpracování mléka.
 
Aktuální místa konání kurzů, organizační pokyny a jiné užitečné informace jsou k dispozici na stránkách organizátora kurzů: ROSA – jihočeská společnost pro ekologické informace a aktivity.
ROSA nabízí zájemcům také příručku, která je pomocníkem v prvních krocích při domácím zpracování mléka. Příručku si lze objednat zde.
 
Zdroj: ÚZEI: Kalendář akcí – duben 2009
Zdroj: Agronavigáror
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Novinky

Slintavka a kulhavka - aktuální informace

26.3.2025

Aktuální informace o vývoji nákazové situace v souvislosti se slintavkou a kulhavkou.

» více

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

28.04.
Počasí na den 28.04.
6°C / 17°C

29.04.
Počasí na den 29.04.
7°C / 18°C

30.04.
Počasí na den 30.04.
10°C / 22°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A