Dotazník k problematice pěstování luskovino-obilných směsek

22.9.2023

Vážení zemědělci, 
dovolujeme si Vám předložit relativně obsáhlý dotazník a požádat Vás o jeho vyplnění. Dotazník se vztahuje k problematice pěstování luskovino-obilných směsek a diverzifikace porostů zemědělských plodin na orné půdě v širším kontextu.

Dotazník Vám předkládá pracoviště Agritec Plant Research s.r.o., které se výzkumem zaměřeným na šlechtění, pěstování a využívání luskovin dlouhodobě zabývá. Vyplnění dotazníku umožní výzkum v této oblasti zpřesnit a učinit jej pro Vás přínosnějším. Dotazník je doprovodnou aktivitou k mezinárodnímu výzkumnému projektu s názvem LEGUMINOSE, do kterého je zapojeno 21 špičkových výzkumných pracovišť z deseti států Evropy.

Výsledky projektu budou veřejně dostupné. Přínosné by měly být především pro ty zemědělce, kteří přemýšlejí o udržitelnosti současných pěstebních technologií a o změnách v obhospodařování půdy, které se odráží v jejím stavu, kvalitě a úrodnosti, o tom, jak podpořit přirozené obranné mechanismy v porostech s cílem zvýšit jejich schopnost čelit rozmanitým (a)biotickým stresovým vlivům bez nutnosti zvyšovat vnější vstupy, či prostě jen pro ty, co hledají cesty, jak bez dopadů na ekonomiku vstoupit do éry, kde dostupnost syntetických pesticidů a rychlých řešení problémů se škodlivými organismy nebude tak lehce k mání.

Děkujeme Vám za čas, který je nutné vyplnění dotazníku věnovat. Všechny Vámi uvedené údaje budou řádně zpracovány a využity k výzkumným účelům.

V případě jakýchkoli dotazů se prosím obraťte na koordinátora projektu pro ČR, Ing. Marka Seidenglanze, Ph.D. (seidenglanz@agritec.cz) .

Dotazník je možné vyplnit v PDF (v příloze) a poslat na adresu mikiskova@agritec.cz nebo online https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=tbLI2XxsdE2IzDQHKQG9fPWEGN04kKJOmZuITEh8C9JUQTExT0dSMVE0S0c3MEtJQzJNTVlHVjcxNC4u

Dotazník v pdf formátu ke stažení

Zdroj: Agritec Plant Research s.r.o.
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

27.04.
Počasí na den 27.04.
6°C / 17°C

28.04.
Počasí na den 28.04.
8°C / 21°C

29.04.
Počasí na den 29.04.
11°C / 22°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A