Srovnání organicky a běžně pěstované pšenice

9.8.2005

Hodnota organicky a běžně pěstovaných obilovin a jejich vliv na zdraví lidí a zvířat se stále diskutuje. Řada studií uvádí, že lidé věří, že organicky vyrobené potraviny jsou zdravější než běžně vyrobené potraviny. Jiné studie, týkající se pesticidů a těžkých kovů, neuvádějí zřetelné rozdíly mezi produkty z různých pěstebních systémů. Speciálním problémem zůstává obsah mykotoxinů u organicky pěstovaných obilovin. Podle dostupných údajů  je kontaminace mykotoxiny vyšší u organicky pěstovaných obilovin než u běžně pěstovaných obilovin.

Arch. Anim. Nutr., 59, 2005, č. 3, s. 155-163
Zdroj: AgroNavigator
Autor: Agronavigátor

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Novinky

7. 12. 2022 - Seminář Využití fotovoltaiky v zemědělských podnicích

22.11.2022

Zveme Vás na seminář, který se uskuteční ve středu 7. prosince v budově Krajského úřadu Libereckého kraje.

» více

30. 11. 2022 - Setkání chovatelů Roprachtice 2022

10.11.2022

V ZD Roprachtice od 10:00 proběhne setkání chovatelů

» více

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

26.11.
Počasí na den 26.11.
2°C / 6°C

27.11.
Počasí na den 27.11.
0°C / 5°C

28.11.
Počasí na den 28.11.
0°C / 5°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A