Srovnání organicky a běžně pěstované pšenice

9.8.2005

Hodnota organicky a běžně pěstovaných obilovin a jejich vliv na zdraví lidí a zvířat se stále diskutuje. Řada studií uvádí, že lidé věří, že organicky vyrobené potraviny jsou zdravější než běžně vyrobené potraviny. Jiné studie, týkající se pesticidů a těžkých kovů, neuvádějí zřetelné rozdíly mezi produkty z různých pěstebních systémů. Speciálním problémem zůstává obsah mykotoxinů u organicky pěstovaných obilovin. Podle dostupných údajů  je kontaminace mykotoxiny vyšší u organicky pěstovaných obilovin než u běžně pěstovaných obilovin.

Arch. Anim. Nutr., 59, 2005, č. 3, s. 155-163
Zdroj: AgroNavigator
Autor: Agronavigátor

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Novinky

1. července startuje příjem žádostí o kotlíkové dotace pro nízkopříjmové domácnosti v Libereckém kraji

30.6.2022

V pátek 1. července v 9 hodin spouští Liberecký kraj příjem žádostí do programu Kotlíkové dotace v Libereckém kraji

» více

3.9.2022 Krajské Dožínky 2022

28.6.2022

Pozvánka na Krajské Dožínky 2022

» více

Nedostupnost stránek eAGRI - resortní portál Ministerstva zemědělství a stránka Portálu farmáře

23.6.2022

Vážení uživatelé, v období od 1. 7. od 16:00 hod 10. 7. 2022 dojde k plánované generální odstávce systémů

» více

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

05.07.
Počasí na den 05.07.
12°C / 25°C

06.07.
Počasí na den 06.07.
12°C / 24°C

07.07.
Počasí na den 07.07.
11°C / 23°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A