Srovnání organicky a běžně pěstované pšenice

9.8.2005

Hodnota organicky a běžně pěstovaných obilovin a jejich vliv na zdraví lidí a zvířat se stále diskutuje. Řada studií uvádí, že lidé věří, že organicky vyrobené potraviny jsou zdravější než běžně vyrobené potraviny. Jiné studie, týkající se pesticidů a těžkých kovů, neuvádějí zřetelné rozdíly mezi produkty z různých pěstebních systémů. Speciálním problémem zůstává obsah mykotoxinů u organicky pěstovaných obilovin. Podle dostupných údajů  je kontaminace mykotoxiny vyšší u organicky pěstovaných obilovin než u běžně pěstovaných obilovin.

Arch. Anim. Nutr., 59, 2005, č. 3, s. 155-163
Zdroj: AgroNavigator
Autor: Agronavigátor

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

13.01.
Počasí na den 13.01.
-9°C / -1°C

14.01.
Počasí na den 14.01.
-3°C / 1°C

15.01.
Počasí na den 15.01.
-2°C / 2°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A