Kontrola kvality krmiv
17.8.2005
To jsou výsledky testace přibližně 1 600 vzorků krmiv, které provedl Německý svaz výživy zvířat (DVT).
Jednou z možných vstupních bran salmonel do potravního řetězce stále zůstávají masné výrobky a krmiva použitá k výkrmu zvířat. Proto DTV shromažďuje již mnoho let výsledky šetření a ukládá je do speciální databanky. Cílem této činnosti je včasná detekce eventuálního ohrožení salmonelami a rychlého a efektivního přijetí adekvátních protiopatření. Krmiva stejně jako potraviny nejsou žádné sterilní výrobky a při nepřiměřeném zacházení se mohou velmi snadno stát živnou půdou pro růst mikrobů. Hygienicky nezávadné zacházení s krmivy v období po skončení výrobního procesu hraje rozhodující roli.
DGS, 2005, č. 29, s. 3
Zdroj: AgroNavigator
Regionální potravina
Projekt Ministerstva zemědělství
Krajské informační středisko
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem