Systémy HACCP v oblasti výroby krmiv

5.2.2015

Principy analýzy rizik a kritických kontrolních bodů (dále jen „HACCP"), které jsou obsaženy v nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 183/2005, by měly napomoci provozovatelům krmivářských podniků dosahovat vyšší úrovně bezpečnosti krmiv. Postupy založené na principech HACCP umožňují provozovatelům krmivářských provozů identifikovat a následně trvale kontrolovat závažná nebezpečí ve výrobním procesu, a to určením bodů výrobního procesu, které mohou být kritické z pohledu bezpečnosti krmiv a přijetím účinných kontrolních opatření v těchto bodech.

Obdobný materiál vyšel v časopise Krmivářství - Ročník XVII - Číslo 2/2013



Zdroj:  Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský

Zdroj: Agronavigátor
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Novinky

Slintavka a kulhavka - aktuální informace

26.3.2025

Aktuální informace o vývoji nákazové situace v souvislosti se slintavkou a kulhavkou.

» více

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

30.07.
Počasí na den 30.07.
11°C / 22°C

31.07.
Počasí na den 31.07.
12°C / 22°C

01.08.
Počasí na den 01.08.
13°C / 24°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A