Cukry podporují užitkovost dojnic

28.3.2007

Všechny typy karbohydrátů (vláknina, škrob a cukry) zkrmované přežvýkavcům se rozkládají na jednoduché cukry pře tím než jsou fermentovány na těkavé mastné kyseliny bachorovými bakteriem a užity jako zdroj energie. Vláknina se mění na glukozu, škrob na glukozu a cukr na glukozu a fruktozu.
Typická krmná dávka pro dojnic obsahuje mén než 3 % cukru protože zrniny mají nízký obsah cukrů a siláže mají cukr fermentovaný na organické kyseliny, které siláž konzervují. Doplněk cukru podporuje dodávku energie bakteriím v bachoru ve správnou dobu při trávení škrobu a vlákniny a zvyšuje se nutriční hrkota. Cukry zvyšují příjem krmiva, stravitelnost vlákniny produkci mikrobiálního proteinu.

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Novinky

Platnost osvědčení o odborné způsobilosti po dobu trvání krizového opatření v rámci vyhlášeného nouzového stavu

1.10.2020

sděluje tímto ÚKZÚZ přístup k platnostem osvědčení o odborné způsobilosti pro nakládání s přípravky na ochranu rostlin.

» více

Naídka zaměstnání

16.7.2020

ÚKZÚZ regionální pracoviště v Semilech hledá terénního inspektora

» více

Zrušení akce - 44. Polní den v ÚKZÚZ Chrastava

18.5.2020

44. Polní den a den otevřených dveří, plánovaný na 18.6.2020 ve zkušební stanici v Chrastevě, se pro tento rok ruší.

» více

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

23.10.
Počasí na den 23.10.
8°C / 15°C

24.10.
Počasí na den 24.10.
8°C / 14°C

25.10.
Počasí na den 25.10.
7°C / 15°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A