Webinář: PROBIOTIKA JAKO ALTERNATIVA ANTIBIOTIK V PRODUKCI DRŮBEŽE
13.10.2021
Česká technologická platforma pro zemědělství ve spolupráci s Výzkumným ústavem živočišné výroby, v. v. i., Českou zemědělskou univerzitou Praha, Mendelovou univerzitou Brno a Výzkumným ústavem veterinárního lékařství, v. v. i. si Vás dovoluje pozvat na WEBINÁŘ.
Termín a místo konání: 21. 10. 2021; od 13.00 hod. do 15:00, vysíláno on-line z Výzkumného ústavu veterinárního lékařství, v. v. i.
Registrovat na webinář se můžete NA ADRESE: vf-registrace@vri.cz, poté obdržíte odkaz na on-line platformu.
PROGRAM:
- Komplexní pohled na komplexní problém aneb napomůže celogenomové sekvenování řešit koliinfekce v chovech drůbeže? - MVDr. Aneta Papoušková (VETUNI Brno)
- Srovnání střevní mikroflóry nosnic z komerční produkce a od malochovatelů. - Mgr. Magadaléna Crhánová, Ph.D. (VÚVeL Brno)
- Porovnání střevní mikroflóry kuřat, prasat a lidí jako nástroj pro selekci a přípravu nové generace hostitel-specifických probiotik. – MVDr. Jiří Volf, Ph.D. (VÚVeL Brno)
- Laktobacily jako probiotika nejen pro drůbež. – Mgr. Tereza Kubasová, Ph.D. (VÚVeL Brno)
- Aktuální poznatky a shrnutí současného stavu poznání o funkci střevní mikroflóry a možnostech vývoje nových typů probiotik pro drůbež. – doc. RNDr. Ivan Rychlík, Ph.D. (VÚVeL Brno)
Kontakt: Tel.: 773 756 631
Webinář je pořádán za podpory MZe ČR při ČTPZ a přináší poznatky vzniklé v souvislosti s řešením projektu NAZV QK1810462.
Pozvánka ke stažení
Regionální potravina
Projekt Ministerstva zemědělství
Krajské informační středisko
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem
Novinky
Na krajském úřadu zavládne sváteční atmosféra. Blíží se Adventní farmářský trh
28.11.2024
Vestibul Krajského úřadu Libereckého kraje zaplní 4. prosince od 9 do 15 hodin regionální výrobci. Pro zájemce připravili pochutiny, které mohou posloužit jako vánoční dárek. Většina producentů, kteří se akce zúčastní, jsou oceněni prestižními značkami Regionální potravina Libereckého kraje a Výrobek roku Libereckého kraje.
Počasí
03.12.
0°C / 4°C
04.12.
0°C / 4°C
05.12.
-2°C / 3°C
Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A