Upozornění na posun začátku příjmu ohlášení a žádostí o příspěvek na podporu adaptace lesních ekosystémů na klimatickou změnu

6.3.2023

Příjem víceletých ohlášení pro příspěvek na podporu adaptace lesních ekosystémů na klimatickou změnu i souběžný příjem vlastních žádostí o uvedený příspěvek za rok 2022 bude zahájen nejdříve v dubnu 2023 (bude upřesněno).

Z důvodu požadavku Evropské komise na poskytování příspěvku v režimu pětiletých dobrovolných závazků (podrobnosti v článku odkazovaném pod tímto textem) byly upraveny stávající podmínky pro poskytování příspěvku a na konci února 2023 předloženy Evropské komisi. Po vyjádření Evropské komise (a vyřešení případných dalších připomínek) budou upraveny podmínky pro poskytování příspěvku dodatkem č. 2 a následně bude zahájen příjem víceletých ohlášení i žádostí o příspěvek za rok 2022 (odhadem v dubnu 2023). Doba příjmu žádostí zůstane tříměsíční, posun jejího počátku bude stanoven rovněž dodatkem č. 2 k podmínkám pro poskytování příspěvku. Ve stejnou dobu bude zahájen příjem víceletých ohlášení zakládajících dobrovolný pětiletý závazek (nové víceleté ohlášení bude stačit podat s letošní žádostí o příspěvek za rok 2022, ohlášení bude platit zpětně k počátku letošního roku).


Související odkazy - Zavedení pětiletého dobrovolného závazku u příspěvku na adaptaci lesů na klimatickou změnu

Zdroj: Ministerstvo zemědělství ČR
Autor: Redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

27.03.
Počasí na den 27.03.
7°C / 17°C

28.03.
Počasí na den 28.03.
6°C / 14°C

29.03.
Počasí na den 29.03.
7°C / 18°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A