PGRLF, a.s., otvírá 5. kolo programu Investiční úvěry Lesnictví

7.3.2023

Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond, a.s., spustí v úterý 4. dubna 2023 v 9.00 hod. další kolo příjmu žádostí do programu Investiční úvěry Lesnictví.

Program Investiční úvěry Lesnictví je důležitou součástí podpory českým lesníkům a napomáhá především investicím do nákupu strojů, lesního vybavení a lesním školkám. V rámci programu je možné poskytnout podporu v režimu de minimis na snížení jistiny úvěru, jejíž výše činí maximálně korunový ekvivalent částky 50 000 EUR (20 000 EUR) a zároveň maximální výše nepřekročí 50 % z celkové výše poskytnutého úvěru. Samotný úvěr může být poskytnut ve výši od 100 tis. Kč do 10 mil. Kč.

Program Investiční úvěry Lesnictví je u vlastníků lesů oblíbený a je pro ně opravdu důležitý. Právě díky tomuto titulu se nám daří mimo jiné snižovat výrobní náklady firem, a zvyšovat jejich konkurenceschopnost, což vede k celkovému zlepšení lesního hospodářství v Česku,“ řekl ministr zemědělství Zdeněk Nekula.

Limit počtu přijatých žádostí je pro toto kolo stanoven na 150. Veškeré informace o programu klienti nalezenou na webových stránkách společnosti na www.pgrlf.cz v sekci KE STAŽENÍ. Žádosti o podporu budou přijímány výhradně prostřednictvím elektronického formuláře, který bude dostupný po spuštění programu na https://zadost.pgrlf.cz.

Pro více informací mohou klienti rovněž využít níže uvedené kontakty:

Zdroj: Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond, a.s.,
Autor: Redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

27.03.
Počasí na den 27.03.
7°C / 17°C

28.03.
Počasí na den 28.03.
6°C / 14°C

29.03.
Počasí na den 29.03.
7°C / 18°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A