7.kolo podávání žádostí v PRV

29.5.2009

Sedmé kolo se bude týkat těchto opatření

OSA I PRV

I.1.3 Přidávání hodnoty zemědělským a potravinářským produktům
I.1.4 Pozemkové úpravy
I.3.1 Další odborné vzdělávání a informační činnost

OSA III:
III.1.3 Podpora cestovního ruchu 

OSA IV Leader
IV.1.1 Místní akční skupina
IV.1.2 Realizace místní rozvojové strategie
IV.2.1 Realizace projektů spolupráce

Příjem žádostí pro opatření 7. kola bude probíhat v termínu od 9. do 29. června 2009 do 13 hodin na příslušných regionálních odborech Státního zemědělského intervenčního fondu,

Z hlavních změn v 7. kole příjmu žádostí je důležité především doplnění Obecné části Pravidel o systém přechodných ustanovení, který umožní aplikovat novou úpravu určitých ustanovení plošně i pro žádosti administrované podle dřívějšího znění Pravidel, a to od data účinnosti aktualizovaných Pravidel.
Přechodná ustanovení se budou týkat pouze procesních postupů, nelze je využít například pro podmínky hodnocení a výběru projektů, a budou aplikována v případě zjednodušení postupu či zmírnění podmínek, to znamená pouze pro úpravy příznivější k žadatelům.
Další změny spočívají například v možnosti podání žádosti v opatření I.3.1 Další odborné vzdělávání a informační činnost v elektronické podobě, do jednotlivých podmínek bylo zakotveno již dříve schválené prodloužení lhůty pro předložení žádosti z 18 na 24 měsíců a byla nastavena závazná lhůta pro proplacení dotace. Ze změn v jednotlivých opatřeních jsou zásadní úpravy preferenčních kritérií v opatření I.1.3 Přidávání hodnoty zemědělským a potravinářským produktům. Nově budou výrazně bodově zvýhodněni žadatelé-zemědělští podnikatelé, kteří budou zpracovávat zemědělskou produkci, a to 25 nebo 50 body v závislosti na podílu zemědělských příjmů na celkových příjmech.
Obdobně se v opatření III.1.3 Podpora cestovního ruchu pěti body zvýhodní žadatelé, kteří mají schválenou a registrovanou potravinářskou výrobu v souladu s vyhláškou o přizpůsobení veterinárních a hygienických požadavků, nebo jsou držiteli individuálního referenčního množství mléka pro přímý prodej.


Související odkazy

Samostatná příloha 9
Přehled podmínek pro Fiche opatření (vydávána jako samostatná část)

Sdělení Evropské komise k redefinici tzv. ostatních LFA
Dne 24.4.2009 prezentovala Evropská komise své Sdělení Evropskému parlamentu, Radě, Evropskému hospodářskému a sociálnímu výboru a Výboru regionů s názvem "Cesta k cílenějšímu zaměření podpory určené zemědělcům v oblastech s přírodním znevýhodněním" na Radě ministrů pro zemědělství a rybolov.

Obecné podmínky pro poskytnutí dotace na základě Programu rozvoje venkova pro 7.kolo příjmu žádostí (9.6-29.6.2009)


 

Zdroj: MZe
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

05.05.
Počasí na den 05.05.
10°C / 21°C

06.05.
Počasí na den 06.05.
10°C / 20°C

07.05.
Počasí na den 07.05.
9°C / 15°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A