Průvodce zemědělce Kontrolou podmíněnosti pro rok 2013

11.6.2013

Také v letošním roce je vydávána příručka seznamující zemědělce s požadavky, jejichž plněním je podmíněno poskytování vybraných podpor. Závazné jsou zejména pro žadatele o přímé platby, některé podpory Osy II Programu rozvoje venkova a některé podpory v rámci společné organizace trhu s vínem.

V roce 2013 jsou požadavky podmíněnosti rozšířeny o požadavky vztahující se k ochraně zvířat.

Jedná se tak o poslední etapu rozšíření požadavků podmíněnosti, jejichž uplatňování přispívá k ochraně životního prostředí, k ochraně zemědělské půdy, k zajištění potravinové bezpečnosti a v neposlední řadě také k zajištění dobrých životních podmínek hospodářských zvířat.

Nově doplněnými požadavky tak jsou minimální požadavky na ochranu telat, minimální požadavky na ochranu prasat a požadavky na ochranu zvířat chovaných pro hospodářské účely.

Novinkou pro letošní rok je také úprava znění GAEC 2. V rámci pravidel pěstování širokořádkových plodin na silně nebo mírně erozně ohrožených půdách je povolena výjimka, že podmínky standardu nemusí být dodrženy na souvislé ploše s výměrou nižší než 0,4 ha zemědělské půdy.

Ke stažení

 

Zdroj: MZe
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

28.04.
Počasí na den 28.04.
10°C / 22°C

29.04.
Počasí na den 29.04.
12°C / 23°C

30.04.
Počasí na den 30.04.
12°C / 25°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A