Státní zemědělský intervenční fond zahájil příjem Jednotné žádosti 2021

8.4.2021

Pokud by žadatelé nestihli JŽ podat v řádném termínu, mají ještě 25 denní lhůtu na takzvané pozdní podání žádosti, které potrvá do 11. června. V případě takového podání žádosti je však udělována sankce ve výši 1 % za každý pracovní den. Každoročně o finanční podporu pomocí Jednotné žádosti žádá přes 30 tisíc žadatelů, doporučujeme proto její včasné podání.


I v letošním roce jsou pořádány k příjmu Jednotné žádosti webináře. Ministerstvo zemědělství je pro žadatele pořádalo v období od 10. března do 6. dubna. SZIF spolu s Celostátní sítí pro venkov pořádá webináře v období od 7. do 14. dubna. Jednotlivé termíny a informace o způsobu přihlášení najdete na webu Ministerstva zemědělství a SZIF. Prezentace a videonávody jsou k dispozici na webu SZIF v sekci Jednotná žádost a na Portálu farmáře. V souborech ke stažení je umístěna také Příručka pro žadatele 2021, kde jsou podrobně uvedeny potřebné informace k úspěšnému podání žádosti.
Nejjednodušším, a také nejpreferovanějším způsobem s ohledem na aktuální pandemickou situaci, je podání přes Portál farmáře (PF). Zde mají žadatelé přístup k informacím o aktuálním průběhu administrace. Od loňského roku jsou zde k dispozici také rozhodnutí pro jednotlivá opatření.


Přístup do PF lze zřídit osobně na podatelnách Regionálních odborů a Centrály SZIF. Přístup do portálu je možné získat i na Oddělení příjmu žádostí a LPIS, pracovníci zde ale budou poskytovat pomoc především telefonicky či e-mailem. Osobně jen po předchozí telefonické domluvě, kdy je nutné s pracovníkem OPŽL domluvit přesný termín a čas návštěvy. Žádost o přístup do PF lze podat též prostřednictvím datové schránky nebo e-Podatelny s uznávaným elektronickým podpisem. Nelze ji však zaslat v listinné podobě poštou.


SZIF zasílá rozhodnutí o poskytnutí dotace primárně do datových schránek a Portál farmáře. Pouze v případě, že žadatel nemá datovou schránku, ani přístup k účtu na PF, doručí mu rozhodnutí pošta. Žadatelé, kteří potřebují obnovit přístup do PF SZIF/eAgri, najdou potřebné informace na www.szif.cz/cs/faq.


Pro případné dotazy je k dispozici infolinka SZIF na telefonním čísle 222 871 871 nebo e-mailu info@szif.cz.

 

Autor: Redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

27.03.
Počasí na den 27.03.
7°C / 17°C

28.03.
Počasí na den 28.03.
6°C / 14°C

29.03.
Počasí na den 29.03.
7°C / 18°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A