Podání Jednotných žádostí 2017 končí již 15. května

12.5.2017

Dne 15. května končí řádné podání Jednotných žádostí 2017. K dnešnímu dni jich Státní zemědělský intervenční fond, který žádosti administruje, přijal více než 16 tisíc. Již od 10. dubna podávají zemědělci Jednotnou žádost pro rok 2017. K dnešnímu dni jsme přijali 16 102 Jednotných žádostí. Řádné podávání žádostí končí 15. května, je však dobré si zde připomenout, že žadatel má ještě po tomto termínu možnost podat pozdní podání, a to ve lhůtě 25 dnů. V tomto případě však platí sankci ve výši 1 % z dotace za každý pracovní den prodlení. Tato lhůta končí 9. června. Žádosti o zařazení do Agroenvironmentálně-klimatických opatření a Ekologického zemědělství již po 15. květnu podat nelze.

Stejně jako v loňském roce je naprostá většina žádostí podávána elektronicky přes aplikaci Portál farmáře s pomocí zaměstnanců Oddělení příjmu žádostí a LPIS Státního zemědělského intervenčního fondu. Rostoucí tendenci má také individuální vyřízení přes Portál farmáře z pohodlí domova či kanceláře, naopak zcela na ústupu je zasílání přes datovou schránku nebo poštou.


Přejeme všem žadatelům hodně úspěchů.

Vladimíra Nováková
tisková mluvčí SZIF

Státní zemědělský intervenční fond je akreditovanou platební agenturou pro provádění opatření Společné zemědělské politiky financovaných z Evropského zemědělského záručního fondu, Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova a Evropského námořního a rybářského fondu. Je zprostředkovatelem finanční podpory z Evropské unie a národních zdrojů. V současné době SZIF administruje režimy podpor 1. a 2. pilíře Společné zemědělské politiky. Konkrétně se jedná o přímé platby, tržní opatření a Program rozvoje venkova. SZIF rovněž administruje národní značky kvalitních potravin KLASA a Regionální potravina.

 

zdroj: Státní zemědělský intervenční fond »

Zdroj: SZIF
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

26.04.
Počasí na den 26.04.
2°C / 13°C

27.04.
Počasí na den 27.04.
6°C / 17°C

28.04.
Počasí na den 28.04.
8°C / 21°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A